cropped-cropped-cropped-Screenshot-2022-01-04-at-10.41.23.png
Frida Kahlo website

Expo Frida Kahlo Brussel

Voor MB Productions de organisatie die grote shows en events op zich neemt zoals onder meer het zandsculpturen festival in Middelkerke, expo’s van Salvador Dali en last but not least de ticketverkoop van Cirque de soleil organiseert kregen wij de kans om te bewijzen hoe sterk we zijn in digitale marketing. De doelstelling was duidelijke en goed afgelijnd. In enkele weken dienden wij de verkoop van tickets de hoogte in te duwen voornamelijk door het slim inzetten van betalende adverenties.

Zoals onze klanten van ons gewoon zijn, denken wij graag out of the box, en kleuren af en toe is graag buiten de lijntjes met als doel om betere resultaten te halen voor de klant. Zo werkten wij niet enkel een goede SEA strategie uit, maar deden ook een audit en optimalisaties van hun website met betrekking tot de gebruiksvriendelijkheid en de vindbaarheid in de verschillende zoekmachines.

De mensen van MBPresents kwamen bij Creative Geeks terecht in de zoektocht naar een partij die hun kon ondersteun en om de online ticketverkoop van de wereldbefaamde kunstenares Frida Kahlo een serieuze boost te geven .

Na enkele weken hard werk realiseerden wij voor hen zeer mooie resultaten, met meer dan 200% stijging in de verkoop met als surplus optimalisaties van hun WordPress website wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt voor toekomstige gebruikers.

Door SEO technische enkele zaken op te lossen, de laadtijd te verbeteren en de pagina’s en navigatie meer te richten op conversie konden we de bounce-rate en drop-off rate serieus verlagen.

Onze aanpak hier was een combinatie van verschillende strategie. Gezien de korte doorlooptijd en de nodige stimulans van de klant om snel resultaten te krijgen werkten we hier op basis van data. We installeerden onder andere hotjar, stelden een SEA budget plan op en bouwden op basis van keyword research en een gespreid budget plan een stevig Google ads campagne en advertenties.

Naast de fijne samenwerking met het internationale team van MBProductions werd onze zaakvoerder ook uitgenodigd voor de vip-opening van de expo. Hij leerde en ontdekt daar de unieke persoonlijkheid achter Frida Kahlo en mocht naast de lekkere Mexicaanse tapas en mooie muziek ook genieten van de expo in avant-premiere in het spiksplinternieuwe Viage in het hartje van Brussel.

Aanpak en resultaten

Optimalisaties van WordPress website adhv een SEO en performance analyse die gebaseerd was op best-pracicties binnen de webstandaarden van W3C en Google

Opzetten van een meertalige Google Ads campagne

Dashboard opstellen, rapportering van resultaten en bijsturen of opschalen op basis van behaalde resultaten en periodiciteit

Integratie van Conversietracking en Google analytics via Google Tag Manager

Feedback van onze klant

Jouw marketing uitwerken

Op zoek naar een sparringspartner om je marketing mee te bespreken?
Wij werken al jarenlang mooie marketing projecten en doelgerichte plannen uit voor KMO's en eenmanszaken waar we trots op zijn.

Als ondernemer dien jij te concentreren op jouw business, en die marketing: laat die maar aan ons over!

Wij houden jou aan de hand van overzichtelijke dashboard op de hoogte van de stand van zaken, en sturen indien nodig bij om tot op een optimaal resultaat te komen.

Visibiliteit verhogen

In een wereld die volop in verandering is, kunnen bedrijven niet meer zonder eigen plekje te veroveren op het wereldwijde web. Sinds meer dan 15 jaren bouwen wij kleine en grote websites op maat van de noden van onze klanten. Kwalitatief maatwerk waarvan je gaat watertanden.